DOMOV
Članki
Tečaj ustvarjanja 2
Četrtek, 19 Julij 2007 12:33
Tečaj ustvarjanja 2Vedno, ko razmišljate o nečemu in ste prepričani, da boste to dobili, imate ves čas samo pozitivne misli. Vidite sebe, kako to že imate in ne skrbite, da bi bilo obratno. Želite imeti, namenili ste se imeti in motivirani ste narediti vse, kar je potrebno, da bi to prejeli.

 
Svetujem vam, da začnete opazovati, kako ustvarjate, kreirate majhne stvari. Začnite razvijati svoje ustvarjalne veščine s stvarmi, ki jih zlahka kreirate. Ko tako vedno bolj zaupate svojim sposobnostim, se lotevate vedno večjih projektov. Ni omejitev v tem, kar lahko ustvarite. Poglejte v preteklost. Človeku, živečemu pred sto leti, bi se zdelo nemogoče, da nam danes stroji operejo posodo in perilo, da se prek računalnika v hipu povežemo s celim svetom in da potrebujemo le nekaj ur zato, da se premaknemo iz enega, na drug konec sveta.
Več ...
 
Tečaj ustvarjanja 1
Četrtek, 12 Julij 2007 12:33
Tečaj ustvarjanja 1Donald Neal Walsh, Pogovori z Bogom, 2. knjiga.

Neal: Misli so ustvarjalne, in misel na to, da nekaj hočem, je nekakšno oznanilo vesolju – razglasitev resnice - ki ga potem vesolje uresniči v mojem življenju.
 

Bog: ja, tako gre to. Kakor hitro si rečeš, da nekaj hočeš, ti vesolje odgovori: »Res je,« in ti da natanko to izkušnjo – izkušnjo hotenja! In kadarkoli pritakneš še »jaz«, pri priči vse skupaj postane tvoj ustvarjalni ukaz.

Neal: Zakaj pa pri meni tako dolgo traja, preden uresničim to, kar si izberem?
Več ...
 
Sprostitev
Četrtek, 05 Julij 2007 12:31
SprostitevSprostitev ne pomeni, da ležimo na plaži, pred televizijo, ali pa, da brezskrbno  kramljamo s prijatelji, se ukvarjamo s športom. Sprostitev je umetnost, ki jo je dobro osvojiti. Kaj pa pravzaprav sproščamo?

Mišice, utrujeno telo? Ne, sproščamo napetosti, stres, sprostitev pomeni opustiti boleča čustva. Tista, ki jih navadno ne izrazimo zato, ker menimo, da bi bilo prenevarno za nas, če bi to storili. Bojimo se zgubiti partnerja, službo; bojimo se, da bi o nas drugi mislili slabo; ne maramo konfliktov in še in še razlogov bi lahko našteli. Skratka, ko se zgodi nekaj, kar v nas prebudi val občutkov, ki niso prijetni, vse skupaj potisnemo globoko v svojo notranjost in čustva dobesedno požremo. Jih shranimo v sebi. Ker pa čustva niso nekaj, kar nima vpliva na nič; pač pa so tako kot vse, energija in ta energija nekaj v nas počne; se v resnici večino časa počutimo neprijetno. Čeprav to v sebi zanikamo in vsakič, ko pridemo v stik s temi občutki, se hitimo ukvarjati z nečim drugim. Da jih ne bi občutili, iščemo mnoge načine, ki nam pomagajo k temu. Bodisi da se prekomerno ukvarjamo s športom, pojemo ogromne količine hrane, pijemo alkohol; seksamo vsevprek; prekomerno delamo; ali pač ždimo doma ugasnjeni v sebi. Z vsem tem, seveda samo po sebi ni nič narobe razen, če te načine uporabljamo za to, da bežimo pred bolečimi čustvi, ki vrejo v nas.
Več ...
 
Viharji
Četrtek, 21 Junij 2007 12:31
ViharjiPrav vsak od nas se sooča s preizkušnjami, ki so sila naporne in neprijetne. Soočamo se s sencami, pred katerimi smo v preteklosti bežali, ali pa to še vedno počnemo. Hudo mi je, ko vam moram povedati, da bo še huje, naše sence nas ne bodo spustile iz rok, dokler se z njimi ne bomo soočili in jih dokončno odpravili. Letošnje poletje bo pasje, kar se tega tiče. Vse skupaj se bo stopnjevalo in nadgrajevalo, septembra bo celo nastopil kaos, če prej ne boste uredili tisto, kar vas peče, kar običajno zanikate, potiskate v stran, s čemer se ne soočate ali pa razumete kot, da ste v redu in da to ni vaš problem. Vse to je tu in noče stran.
Več ...
 
Ženska energija
Četrtek, 14 Junij 2007 12:30
Ženska energijaŽenska energija je mehka, je energija združevanja, dopuščanja in sprejemanja. Oddaja razumevanje, toplino in privlači. Če bi ženske v resnici zmogle živeti in oddajati te energije, bi naše življenje bilo čudovito. Žal pa smo  postale kopija moških. V mnogih primerih še slabše, postale smo agresivne, dominantne, spremenile smo se v ledene princese.

Ženske energija je pretočna svetloba, čisto bivanje, je notranji aspekt stvari, je kot ocean, ki se ne individualizira ali diferencira v posamezna morja.

Sedaj pa si predstavljajte, da se ženska energija začne zavedati določenih premikov v njej sami. Zave se nemira, želje po tem, da bi posegla ven iz sebe, presegla svoje meje, se premikala aktivno, usmerjeno, naravnano na cilj, produktivno. Čuti potrebo po samostojnosti in neodvisnosti in vse to, kar čuti, je moška energija.
Več ...
 
Odločitve
Četrtek, 07 Junij 2007 12:29
OdločitveZastrupljena čustva in misli blokirajo, popačijo energijo ljubezni, ki bi jo morali občutiti vsaj šestdeset odstotkov časa. To vpliva tudi na zdravje našega snovnega telesa. Nekatera čustva in misli imenujemo negativne ravno zato, ker se ne skladajo z energijo ljubezni. Pozitivna čustva in misli so tista, ki sovpadajo z energijo ljubezni. Pretoka ljubezni in vitalne energije sta popolnoma povezana. V pogovornem jeziku na primer pogosto rečemo, da imajo nekateri ljudje zelene roke – tisti, ki jim rastline dobro uspevajo. Te ljudje, imajo svoje rastline radi in z njimi komunicirajo na svoj, poseben način, čeprav tega ne priznajo. Otroki, ki so ljubljeni brezpogojno, so bolj veseli, uspešni in zadovoljni. Hišni ljubljenčki, za katere skrbimo in jih imamo radi, se odzivajo popolnoma drugače kot oni, ki so zanemarjeni. Energija ljubezni je najpomembnejša energija našega življenja.
Več ...
 
Energije
Četrtek, 31 Maj 2007 12:29
EnergijeTako dolgo, kolikor življenjska energija teče skozi nas, smo živi. Žal naš jezik ne pozna besede, ki bi to življenjsko energijo poimenovala. Na kitajskem ji rečejo  Chi (Či), v Indiji,   Prana. Nekateri ljudje to energijo vidijo in jo znajo opisati. Večina tega ne more. Čeprav je ne vidimo, ne pomeni, da je ni. Sicer bi tudi elektriko in televizijske ali radijske valove morali obsoditi na neobstoj. Ta življenjska ali vitalna energija je organizirana in ima obliko. Deluje na svojevrsten način. Sestavljena iz več različnih plasti in iz energijskih vrtincev, skozi katere prihaja univerzalna energija - energija zemlje in kozmosa, v naše telo. Pretok te univerzalne energije v človekovo telo, je vitalnega pomena. Da bi vam pomagala razumeti, si bom sposodila primer. Ko v kadi polni vode odmašite čep, začne voda odtekati. Kar naenkrat se pojavi vrtinček vode. Ta vrtinec lahko obstaja samo zato, ker se voda premika, odteka. Ostane enak le dokler je dovolj vode in dokler je odtok prehoden.
Več ...
 
Ljubezen
Četrtek, 24 Maj 2007 12:27
LjubezenKo imamo težave, ni potrebno nekaj storiti, temveč nekaj spoznati. Raymond Charles Barker Ljubezen je vse. Ljubezen je zadnja resničost. Občutenje ljubezni, je občutenje vsega. Če bi lahko tako živeli, potem ne bi bilo težav. Težave pa imamo zato, ker ne obžimo ljubezni. In se še vrtimo v krogu brez izhoda. Ko občutimo boleče, se ponavadi premaknemo iz duhovnega srca, torej iz ljubezni v glavo, v um in začnemo racionalizirati, filozofirati, odklanjati rešitve in podobno. Postanemo hladni in odbojni. Vse nam gre na živce in ne verjamemo, da se da živeti drugače šele, ko začnmo zdraviti Čustvene bolečine, ko se soočimo z našimi notranjimi občutki, šele takrat si dovolimo občutiti svoje duhovno srce in s tem ljubezen in potem vse steče. Pot iskanja ljubezni, je pot duhovnosti, do nje pa ni poti, se ne lotimo boleč, ki so kot visoki zidovi, ki nam preprečujejo, da bi občutili najlepše. Torej, ko nas nekaj zaboli, okoli sebe zgradimo zid ali mejo iz goste energije, tako se namreč ?o ubraniti bolečinam. Ta zid nas res brani, vendar pred vsem, pred dobrim in slabim in potem postanemo sami, osamljeni, zakopani v svoji rani.
Več ...
 
Obilje
Sobota, 03 Marec 2007 12:36
...nadaljevanje zgodbe z naslovne strani...
 

Nič ne obstaja, kar nam bi ljudem preprečevalo živeti obilje, razen naša lastna sposobnost, da bi zaprosili, oziroma sprejeli. Zaprosite za ljubezen? Več, kot sprejemate in dajete ljubezni, globlje se duhovno razvijate. Vsak trenutek, ki ga uporabite zato, da razmišljate o tem, kar ne deluje, razmišljate o ljudeh, ki vas ne ljubijo, vse to vas spreminja v ljudi iz kraljevstva kralja, ki se obračajo stran od njegovega denarja. Vedno lahko izberete, da razmišljate samo o času, ko ste bili ljubljeni, da si predstavljate radostno prihodnost in da razmišljate o stvareh, za katere ste hvaležni.
Več ...
 
«ZačetekPrejšnja123NaslednjaKonec»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
VARJA
VARJINA SPOROČILA
KNJIGE
ČLANKI
PRIJAVA NA NOVICE
POVEZAVE

© Skrivnosti d.o.o. oblikovanje Nina Rupel
izdelava spletne strani Tomyco d.o.o.
Kazalo strani