DOMOV
Ljubezen
Četrtek, 24 Maj 2007 12:27

LjubezenKo imamo težave, ni potrebno nekaj storiti, temveč nekaj spoznati. Raymond Charles Barker Ljubezen je vse. Ljubezen je zadnja resničost. Občutenje ljubezni, je občutenje vsega. Če bi lahko tako živeli, potem ne bi bilo težav. Težave pa imamo zato, ker ne obžimo ljubezni. In se še vrtimo v krogu brez izhoda. Ko občutimo boleče, se ponavadi premaknemo iz duhovnega srca, torej iz ljubezni v glavo, v um in začnemo racionalizirati, filozofirati, odklanjati rešitve in podobno. Postanemo hladni in odbojni. Vse nam gre na živce in ne verjamemo, da se da živeti drugače šele, ko začnmo zdraviti Čustvene bolečine, ko se soočimo z našimi notranjimi občutki, šele takrat si dovolimo občutiti svoje duhovno srce in s tem ljubezen in potem vse steče. Pot iskanja ljubezni, je pot duhovnosti, do nje pa ni poti, se ne lotimo boleč, ki so kot visoki zidovi, ki nam preprečujejo, da bi občutili najlepše. Torej, ko nas nekaj zaboli, okoli sebe zgradimo zid ali mejo iz goste energije, tako se namreč ?o ubraniti bolečinam. Ta zid nas res brani, vendar pred vsem, pred dobrim in slabim in potem postanemo sami, osamljeni, zakopani v svoji rani.

Zakaj mislite, da nam je Bog dal možnost, da občutimo bolečino, torej slabo?
Zagotovo zato, ker le tako vemo kaj je njeno nasprotno polje, torej ljubezen, radost ali dobro. Če ne bi bilo noči ne bi vedeli, kaj je dan. Če ne bi bilo bolečine, ne bi vedeli, kaj je ljubezen.
Torej, bolečina nam je bila dana samo kot protiutež ljubezni, kot kazalo proti svetlobi, kot luč iz teme. Da, samo zato in ne, da v njej gojimo svoje življenje. Ni nam dana kot realnost, kot nekaj, kar vsak trenutek občutimo, jo vedno izberemo in da verjamemo samo v njo.

Verjamete v ljubezen? V to, da se da živeti dobro in da so ljudje v svojem bistvu dobri?
Zagotovo ste ta trenutek pomislili na Hitlerja, na vojne, na lakoto, na bolezni, na kaj še, morda celo na smrt?
Kako naj vam povem, da spet ne boste jezni name?

Poglejte, če je moja energija v glavnem sestavljena iz trpljenja, jeze, strahu, žalosti in podobo, je to energija, ki jo hranim, proizvajam, je del mene in potem k sebi privlačim podobne izkušnje. S to energijo komuniciram s svojimi bližnjimi in zagotovo jim ni prijetno. Meni pa že manj. S takšnim svojim vedenjem in ravnanjem obravnavam vso svojo okolico, tudi svoje otroke enakega občutenja in mišljenja, torej enake svoje energije. Tako jo delim naprej, tako jo množim. Soseda počne enako. Njena soseda tudi in seveda je vse okoli nas le bolečina, le energija senc in teme. V takšni energiji pa vsak pade, tisti, ki so ji podvrženi, pa se v njej počutijo dobro in jo množijo še naprej. Potem bolečina postane realnost vseh nas in drugačne znamo in ne zmoremo.

Če pa obrnemo ploščo in to počne še zelo veliko ljudi, začnemo živeti v skladu z energijami ljubezni. Potem enako privlači enako in začnemo živeti bolje, življenje se zasuka dobro.

Če se ozrete okoli sebe, ni lahko, kajne? Ljudje zbolevajo, imajo prometne in drugačne nesreče težke preizkušnje, nesreč so, brez volje in energije in brez trohice optimizma in veselja. Ljudje so jezni, nasilni. Ljudje so v bolečini.
Če se spomnim sebe pred šestimi leti, bila sem na istem. Takrat že najmanj desetletje v duhovnosti, pa vseeno popolnoma zmedena, polna bolečih občutkov, vse mi je šlo narobe, bolna, obupana, zagrenjena. Rešilo me je, da sem sprejela dejstvo, da se je treba lotiti svojih lastnih bolečih občutkov in jih opuščati, zdraviti, spreminjati. Torej lotila sem se sebe. Vendar ne rekreativno, kot pogosto rečem, temveč strukturirano, pod vodstvom učitelja. Naučila sem se občutiti in opazovati zgolj sebe in vse to mi je pomagalo in mi še vedno pomaga, da danes dobro živim. Da se počutim mirno in radostno hkrati, da imam veliko ustvarjalne energije, optimizma in sočuja.

Tudi vi imate na voljo veliko tovrstne pomoč Posrfajte po netu, kupite si kakšno alternativno revijo in končno pojte k nekomu, ki vas bo vodil skozi vašo bolečino. Morda se da tudi drug način upam, da boste to drugače našli in da bo delovalo. Zagotovo pa vem, da je treba veliko delati na sebi in predvsem je potrebna odločitev za spremembo.

In najvažneje, naj vas navdahnejo veseli otroški pogledi, topel in širok nasmeh starke ali starca, prijaznost človeka, ki vam vljudno odpre vrata, pasji ljubljenček, ki vas brezpogojno sprejema tudi, če ne čutite niti trohice dobrega v sebi. Naj vas navdihne kakšna knjiga, slika, fotografija, umetniško delo, glasba. Naj vas navdahne sonce in zelenje, ki bujno uspeva v tem letnem času. Privoščite si izlet na našo obalo in se zazrite v horizont morja. Opuščajte zmedene in boleče misli in zasidrajte se v luko ljubezni.

Potem bo v vašem duhovnem srcu spet zasijalo sonce.

Luč
Ljubezen.
In težave bodo spoznale, da jim pri vas ni več mesta.
 
VARJA
VARJINA SPOROČILA
KNJIGE
ČLANKI
PRIJAVA NA NOVICE
POVEZAVE

© Skrivnosti d.o.o. oblikovanje Nina Rupel
izdelava spletne strani Tomyco d.o.o.
Kazalo strani