DOMOV
NAČINI POZITIVNEGA RAZMIŠLJANJA
Petek, 29 November 2013 10:08

Če imamo težave in se prepričujemo, da smo dobro, to ni pozitivno razmišljanje. S tem se samo prevaramo, to je samo-manipulacija ali iluzija.

 
Uporabna pozitivna misel v zelo težkih pogojih življenja bi bila, da sebe nenehno opominjate na to:  DA BOSTE TE TEŽAVE NAJPREJ ZMOGLI PRESTATI IN DA JIH BOSTE NA KONCU TUDI VEDNO REŠILI.
Vedno imejte v mislih, da ste vi svoj najboljši vir rešitev. Razmišljati tako o sebi, vas bo spravilo skozi vsako težavo. Če vam primanjkuje zdrave samozavesti, se spomnite, da več krat pomislite, da ste vedno našli samozavest, ko ste jo potrebovali. In to vam bo to pomagalo v vsaki situaciji. Drugi primer je, da ko ste v situaciji, ko vlada denarna oseka, se spomnite, da ste iznajdljivi in da obstaja vedno več kot eden način, s katerimi lahko ustvarite prihodek. 
Da bi bilo pozitivno razmišljanje učinkovito, je treba svoje misli uskladiti s čustvi tako, da uporabljamo svoje telo. Vem, da se sliši čudno, ampak če na primer pomislite: JAZ SEM SAMOZAVESTNA, medtem pa čutite strah, bo vaše čustvo prevladovalo in ustvarilo realnost strahu. Svetujem drugače. Najprej se odločite, kaj želite čutiti. Neko pozitivno čustvo, recimo mir, ali pa radost, ljubezen, gotovost… Potem se spomnite vsaj enega primera, ko ste imeli ta občutek že v telesu. Svoje telo postavite v stanje tega čustva. Medtem spustite ramena in se nasmehnete, kotičke ust usmerite navzgor, globoko vdihnete in ko čutite pozitivno čustvo, šele potem začnite razmišljati svoje pozitivne misli in ponavljati afirmacije. V takem primeru boste odkrili, da so vaše pozitivne misli čisto na površju in se bodo začele same oblikovati.  Najpomembneje, kar je treba vedeti o pozitivnem razmišljanju je, da pozitivno misel uskladimo s pozitivnim čustvom. Šele tako jo vaše celotno bitje sprejme kot dejstvo. In od tukaj se začnejo dogajati spremembe. Zdaj imate temelje, zdaj lahko dosežete izjemno potentne spremembe v sebi. 
 
TEHNIKA: Najdite vir miru in osredinjenja, v sebi!
 
To tehniko lahko opravljate kjerkoli, v nakupovalnem centru, na banki … kjerkoli so prisotni zvoki. Predstavljajte si, da ste center, v katerega se zlivajo zvoki. Sedite tiho, zravnano, in vedno, ko poslušate, lahko slišite zvoke tako, da vi postanete center, zvok se pretaka k vam. Ko gledate ni isto. Gledanje je linearno, sedaj tebe gledam in tebe ne vidim, če pa poslušam, lahko slišim vse okoli sebe, in vse to priteka k meni, jaz postanem center zvoka. Tehnika pravi, okopaj se v centru zvoka. Kjerkoli ste in izvajate to tehniko, zaprete oči in začutite ves kozmos, ki je napolnjen z zvokom. Občutite, da vsak zvok prihaja k vam, vi ste center, čutite osredotočenost, sredino. Cel kozmos postane periferija in vi ste center, vse se premika proti vam, pada v vas. 
Zaprete oni in globoko vdihnete. Občutite zvok vse okoli vas, naj se zvok spušča v vas iz vseh smeri. Zakaj mislite, da je poudarek na to, da ste vi center? Zato, ker v centru ni zvoka. Center je brez zvoka, ravno zato, lahko slišite glasove, sicer jih ne bi. Glas ne more slišati drugega glasu. Ker pa ste brezzvočni, ste tiho, šele tako, lahko slišite. Center je popolna tišina, zato lahko slišite, kako glas prihaja k vam, v vas vstopa, vas obkroža. Ko najdete svoj center, je to vaše polje, v katerega vstopi zvok, potem vsi zvoki izginejo in vstopili boste v brez-zvočje, v center svojega življenja, v vir čistega miru. 
 
In enkrat, ko to slišite, vas noben zvok ne premami več, ali pa zmoti. Zvok bo prišel do vas, toda ne bo vas zmotil. Obstaja točka, v katero noben zvok ne vstopi in ta točka ste vi. Poskusite to metodo na tržnici, tam je na tisoče zvokov, toda ne razmišljati o zvoku – recimo, ali je dober, ali pa je slab…, ni mišljeno, da razmišljate o zvoku, mišljeno je, da mislite o svojem centru. Ne razmišljajte o vsakem zvoku, ki vas doseže, ali je dober, slab, lep, harmoničen, nasilen, predirljiv, zoprn, čudovit.  Samo spomnite se, da vi ste center in vsi zvoki se premikajo k vam, vsak zvok, kakršnekoli sorte.  Na začetku se vam bo vrtelo, ker običajno niste vajeni poslušati vsega, kar se okoli vas dogaja. Vaš sluh je selektiven, vaš pogled, tudi. Znanstveniki pravijo, da 98 % vseh zvokov sploh ne slišimo, samo 2% vsega, kar se dogaja v vaši bližini, slišimo. In samo zaradi teh dveh odstotkov ste skoraj nori. Če pa bi slišali stoodstotno vse, kar se dogaja, potem pa bi bili res lahko nori. Prej, pred tem smo mislili, da so vsa čutila vrata ali okna skozi katera zunanjost vstopi v nas. Sedaj pa pravijo, da niso vrata in da nismo tako odprti, kot smo mislili. Bolje celo, da jih opredelimo kot varnostnike, ki stoje ob teh vratih, neke vrste cenzorje, ki odločijo, kaj je dovoljeno in kaj ne. Samo dva procenta dogodkov sta dovoljena vstopiti v nas, v naše zavedanje in samo s temi procenti, se nam včasih že meša. S stoodstotnim odprtjem, s popolnoma odprtimi vrati, dati vsemu, kar prihaja, dovoljenje da vstopi, bi se nam zmešalo. Torej, ko boste poskušali to metodo, boste nekoliko omotični, vendar ne se ustrašiti, raje začutite svoj center in dovolite, da se vse znotraj vas pretaka. Sprostite se, sprostite svojo trdnjavo iz katere opazujete življenje, sprostite vse in potem dovolite vsemu, naj vstopi. Postali boste pretočni, odprti, vse prihaja k vam, vsi zvoki se premikajo k vam in potem se premikajte s temi zvoki in se pomaknete v svoj center, znotraj sebe, kjer jih slišite. Zvokov ne slišimo v ušesih, ušesa ne slišijo zvokov. Ušesa se le prenašalci, transmitorji in v tem svojem prenašanju odvzamejo veliko, kar je koristnega za vas. Ušesa izbirajo, delajo selekcijo in samo kar izberejo, samo tisti zvoki vstopijo v vas. Ušesa vam preprosto samo pošiljajo selektivne in izbrane glasove in zvoke, kje pa ste vi? Kje je vaš center?
Ste našli vaš center? Je v glavi? Ni, kajne. Ste presenečeni? Zgleda, da je v glavi, ker glasove poslušate s pomočjo ušes, in predvsem tudi zato, ker poslušate besede in ko poslušate besede, je center glava, z zvokom, pa ni center glava, zato na japonskem rečejo, da človek misli iz trebuha in ne iz glave.
 
Naš center je nad popkom, je kot topla žareča zvezda, če se zdaj osredotočite na njega, boste čutili ta svoj vir, predvsem pa boste začutili velik mir. 
 
V jedru imamo ogromen zbiralnik energije, ve v vsakem od nas, je osebno sonce vsakega posameznika, daje nam življenje in hrano. Čista energija, pulzirajoča, razpoložljiva, pripravljena, da nam da vse, kar je potrebno, da kaj dokončamo, pripravljena, da nam izreče dobrodošlico, ko se vrnemo domov počivat. Če torej začenjate kaj novega, in potrebujete navdih, ali pa, če ste ravnokar kaj dokončali in bi radi počivali, pojdite k viru. Vselej vas pričakuje in niti iz hiše ni treba stopiti, da bi ga našli.    
 
 
 
 
 
VARJA
VARJINA SPOROČILA
KNJIGE
ČLANKI
PRIJAVA NA NOVICE
POVEZAVE

© Skrivnosti d.o.o. oblikovanje Nina Rupel
izdelava spletne strani Tomyco d.o.o.
Kazalo strani