DOMOV
Odločitve
Četrtek, 07 Junij 2007 12:29

OdločitveZastrupljena čustva in misli blokirajo, popačijo energijo ljubezni, ki bi jo morali občutiti vsaj šestdeset odstotkov časa. To vpliva tudi na zdravje našega snovnega telesa. Nekatera čustva in misli imenujemo negativne ravno zato, ker se ne skladajo z energijo ljubezni. Pozitivna čustva in misli so tista, ki sovpadajo z energijo ljubezni. Pretoka ljubezni in vitalne energije sta popolnoma povezana. V pogovornem jeziku na primer pogosto rečemo, da imajo nekateri ljudje zelene roke – tisti, ki jim rastline dobro uspevajo. Te ljudje, imajo svoje rastline radi in z njimi komunicirajo na svoj, poseben način, čeprav tega ne priznajo. Otroki, ki so ljubljeni brezpogojno, so bolj veseli, uspešni in zadovoljni. Hišni ljubljenčki, za katere skrbimo in jih imamo radi, se odzivajo popolnoma drugače kot oni, ki so zanemarjeni. Energija ljubezni je najpomembnejša energija našega življenja.
Pretok vitalne energije je povezan s pretokom energije ljubezni. Obstaja veliko metod, ki nam pomagajo prepoznati, kdaj in zakaj smo zavedno ali nezavedno blokirali energijo ljubezni. Recimo, da ste poznali nekoga, ki ste mu zamerili, morda vas je ta oseba ponižala ali izkoristila. Lahko da neprestano v sebi občutite negativna čustva tudi, če ni pravega vzroka za to. Lahko da ste nekatere boleče spomine iz preteklosti zatrli in zanikali, vaša podzavest pa jih ni, zato še vedno pronicajo skozi razpoke spomina. Torej, imate za sabo boleče razmerje, ločitev, vas je partner zapustil? Doživljate zamere, ponižanja? Zaznavate neprijetnosti, težka razmerja, pomanjkanje energije, bolezni? So vas razočarali? Imate zdravstvene težave, alergije, težave z zdravniki, bolnišnicami …? Vas motijo politične ali socialne razmere, vlada, predsednik, cerkev …? Se ne počutite svobodni v razmerju z določeno osebo? Se počutite napeti ali v stresu potem, ko ste bili v stiku z določeno osebo? Še vedno se počutite slabo in žalostni, ker vas je nekdo zapustil ali umrl? Ste jezni na svoje starše, sorojence, partnerja, otroke? Imate na delovnem mestu težave s sodelavci, nadrejenimi, podrejenimi, strankami?

Probleme z učitelji, zdravniki, sestrami …?

Ste bili kot otrok zatrti, nesvobodni, niste smeli odločati? Že takrat vam je bilo rečeno, da morate za nekoga skrbeti, ga ubogati in ga spoštovati tudi, če je v nasprotju z vašimi občutki? Kot odraslemu so vam rekli, da bi morali narediti nekaj, namesto nečesa drugega. Razmišljate o nekom v smislu, da bi se ta človek moral strinjati z vami. Ne tolerirate tistih, ki imajo drugačen pogled na stvari od vas. O drugih razmišljate kot o ljudeh, ki bi morali enako početi, kot počnete vi. Razmišljate o nekom češ, če bi vas ta le dovolj ljubil, potem mu vi ne bi potrebovali razlagati kaj potrebujete. Razmišljate o nekom in menite, da vas hoče prizadeti, vam škodovati. Razmišljate o nekom kot o človeku, ki vam greni življenje.

Razmišljate o nečem, ki se vam zdi nepravično. Krivite nekoga za nekaj.

 
Mar zaznate svoje misli, ki pravijo:

Če bi le bilo tako in tako, potem bi se rešil/a. Oni/ on/ ona/ me jezijo, strašijo, žalostijo …

Oni/on/ ona so težavni … Vrže me iz tira takrat ko on/ona/ oni naredijo to in to …

Tega ne morem požreti … Tega imam vrh glave …  To me žre … To me spravlja v obup …

Ljudje morajo vedeti da … Ljudje morajo … Moj otrok/partner/učitelj/šef/starš/ itd … je moj problem … Ljubil/a sem jo/ga tako močno, da ne razumem, zakaj tako ravna z mano …

Zlomljeno srce imam zaradi … Klienti, pacienti, stranke, sodelavci me jezijo. So težavni, arogantni, zahtevni, jamrajo … Na delovnem mestu menite, da imate preveč odgovornosti in dela … Boli vas srce če vidite to in to … Opišite stavke, ki se začnejo z: moram, moral/a bi, nikoli, vedno … Vidite ljudi samo preko njihove preteklosti? Je še kaj drugega, kar se lahko spomnite ta trenutek?

 
Vsak pritrdilen odgovor in vsi občutki, ki ste jih ob zapisih občutili, blokirajo energijo ljubezni. Zaradi tega ne ljubite sebe ali drugih. Zaradi tega trpite. Mišljeno pa je bilo obratno. Mišljeno je, da večino časa občutimo občutek ljubezni, ki pa ne predstavlja ljubezni do neke osebe, živali ali stvari. To je notranji občutek, ki je sestavljen iz miru, radosti, veselja, optimizma, strasti, varnosti, ustvarjalnosti … in obstaja brez, da bi obstajal kakšen tehten razlog za njega. Torej, ta občutek je nekaj, kar prihaja iz nas in ni povezano s tem, da mora obstajati nek človek, žival ali stvar, ki bi jo ljubili. Ta občutek – ljubezen, bi morali občutiti večino svojega časa. To je občutek čiste pozitivnosti. In ta potem k nam privlači ljudi, dogodke in stvari, ki si jih želimo. Skratka, ko dosežemo notranji občutek ljubezni, ne glede na to, kaj se nam dogaja, potem s tem ustvarimo svoje življenje tako, kot si ga želimo. In ni ovir. Ni ničesar, kar ne bi mogli doseči ali postati, ko tako živimo.

Poskusite. Zjutraj se odločite, da boste preživeli fantastičen dan, ki ga ne bodo zmotile nobene težave. Šele če ali ko se bodo zgodile, boste poskrbeli za njih in bili pozorni na njih. Sicer pa boste popolnoma uživali življenje.

Torej …

Gre samo za odločitev!
 
VARJA
VARJINA SPOROČILA
KNJIGE
ČLANKI
PRIJAVA NA NOVICE
POVEZAVE

© Skrivnosti d.o.o. oblikovanje Nina Rupel
izdelava spletne strani Tomyco d.o.o.
Kazalo strani