DOMOV
Tečaj ustvarjanja 1
Četrtek, 12 Julij 2007 12:33

Tečaj ustvarjanja 1Donald Neal Walsh, Pogovori z Bogom, 2. knjiga.

Neal: Misli so ustvarjalne, in misel na to, da nekaj hočem, je nekakšno oznanilo vesolju – razglasitev resnice - ki ga potem vesolje uresniči v mojem življenju.
 

Bog: ja, tako gre to. Kakor hitro si rečeš, da nekaj hočeš, ti vesolje odgovori: »Res je,« in ti da natanko to izkušnjo – izkušnjo hotenja! In kadarkoli pritakneš še »jaz«, pri priči vse skupaj postane tvoj ustvarjalni ukaz.

Neal: Zakaj pa pri meni tako dolgo traja, preden uresničim to, kar si izberem?

Bog: vzrokov je več. Zato, ker ne verjameš, da lahko imaš, kar si izbereš. Zato, ker ne veš, kaj bi izbral. Zato, ker si kar naprej beliš glavo z vprašanjem, kaj naj bi bilo zate najboljše. Zato, ker hočeš že vnaprejšnje jamstvo, da bodo tvoje izbire dobre. In seveda zato, ker si nenehno nekaj premišljaš!

Konec citata!

Ustvarjanje je umetnost življenja, ki je del vseh nas tako, kot znamo dihati, jesti, se gibati. Ni razlik, ni izjem. Ustvarjalni smo vsi, ustvarjamo pa na svoj enkraten način. Sleherni trenutek dneva, vsako sekundo življenja ustvarjamo, saj se vsak trenutek odločamo, kaj bomo pomislili, kaj občutili, kako reagirali, kaj počeli in kaj ne. Zato je naše življenje rezultat naše ustvarjalnosti. Ni ustvarjalnost samo, da znaš nekaj narisati, napisati, zaigrati, skuhati in zgraditi. Na milijone različnih načinov ustvarjalnosti poznamo in prav vsak od nas, trenutno živečih skoraj 7 milijard ljudi, v sebi nosi enkratno seme nečesa posebnega, ki ga lahko samo on/ona ponudi tem svetu. Zakaj ne vemo, da je tako?

 
Zato, ker ne verjamemo v sebe, ker smo navajeni samo kritizirati in poudarjati tisto, kar vsak od nas ne zna ali dobro počne. Ker vidimo tisto, kar ne zmoremo. Zato, ker tisto, kar v sebi nosimo, se zdi tako preprosto in lahkotno, da mislimo, da ni nič posebnega in ne ponudimo svetu. Obstaja še več razlogov, poglavitni vzrok tega, da ne pridemo v stik z svojo ustvarjalno energijo torej je, da smo vajeni biti v stiku s svojo destruktivno energijo. Z energijo kritike, lastne slabe samopodobe; strahu, da nismo dovolj dobri in da nam ne bo uspelo in podobno.
 

Recimo, da veste, kaj želite, pa vam vseeno ne gre. Nikamor se ne premaknete in ničesar ne razumete. Recimo, da želite novo, boljšo službo, vse naredite, da bi jo dobili, pa vas nikoli ne izberejo. Kaj v resnici razmišljate? Zagotovo razmišljate samo o tem, kaj naj bi bilo narobe. Torej, vaše misli so: »Kaj delam narobe, kaj delam, narobe, kaj delam narobe, kaj delam narobe, kaj delam narobe, kaj delam narobe, kaj delam narobe, kaj delam narobe …« Postali ste kot boben, ki oznanja prihod na smrt obsojenega na giljotino. Zagotovo tako ne more biti boljše, saj tako ustvarjate vibracijo bolečine. Mar v teh besedah ne prepoznate le bolečine? In če tako, to pomeni, da se le z njo povezujete. Ni svetlobe, ni raziskovanja, ni upanja, ni radosti, ni veselja. Je le: Kaj delam narobe, kaj delam narobe, kaj delam narobe, kaj delam narobe, kaj delam narobe, kaj delam narobe, kaj delam narobe, kaj delam narobe …

Vse je energija, naše misli in naša čustva so energija in ko nekaj pomislimo in občutimo, ustvarimo energijo, ta gre v vesolje in k vam privlači energijo iste vibracije. Če ste povezani z energijo bolečine, potem boste k sebi privlačili isto vibracijo še naprej. Zakaj raje ne ustavite ta turobni, mrtvaški boben. Zamenjajte ploščo in začnite: »Kako naj ustvarim še bolje, kako naj ustvarim še bolje, kako naj ustvarim še bolje … Počasi se boste umirili in zadihali. Potem pa se za trenutek ustavite in pomislite na končno sliko tega, kar želite. Torej, vidite samo konec in nič drugega. Vidite sebe v bodoči službi, kako uživate, ustvarjate, ste del izjemnega kolektiva in prejemate odlično plačo. Ni pa vam treba vedeti poti do te vaše slike. Pustite stvarstvu, da vam bo odprlo vrata in vam pokazalo pot do tega, kar želite. Vse, kar morate početi je le, da vidite končni rezultat tega, kar želite ustvariti in s to vizualizacijo povežete še svoje dobre občutke. Občutke radosti in veselja, kot da že imate, čeprav še ni realnost. In potem še delujte, ko se vam odpirajo vrata proti uresničitvi te slike.  

Poskusite ta trenutek. Umirite se, zaprite oči in pomislite na nekaj, kar ste hoteli in ste dobili. Nekaj lepega seveda. Povežite se z občutki, ki ste jih občutili preden ste dobili in potem, ko ste dobili. Povežite se z pozitivnimi občutki o tem, kako je, ko imate to stvar, ali pa, ko ste vedeli, da jo boste dobili in povežite se s svojo radostjo, ko ste naposled prejeli. Torej, kako se počutite? Te občutke morate razvijati v sebi takrat, ko ustvarjate. Ljudje manifestiramo  naravno in avtomatično ves čas svojega življenja tako, da uporabljamo svoje misli in občutke in z njimi k sebi privlačimo to, po čemer hrepenimo. Manifestacija je proces, ki spreminja vaše ideje, koncepte, vizije in sanje  iz vašega notranjega sveta v zunanje, v svet materije, kjer lahko vse to občutite s svojimi čutili. In če preverite v svoji preteklosti boste spoznali, da je proces ustvarjanja sila preprost in naraven. Vse, kar morate početi je, da vidite končno sliko tistega, kar želite in s to končno sliko povezujete svoje dobre občutke. Ko se rodi dvom ali strah, jeza in podobno, te občutke sprostite, opustite in jih zamenjate s pozitivnimi in videli boste, da se boste premaknili z bliskoviti hitrostjo.  

In ljudje bodo mislili, da vidijo komet.
 
VARJA
VARJINA SPOROČILA
KNJIGE
ČLANKI
PRIJAVA NA NOVICE
POVEZAVE

© Skrivnosti d.o.o. oblikovanje Nina Rupel
izdelava spletne strani Tomyco d.o.o.
Kazalo strani