DOMOV
Tečaj ustvarjanja 2
Četrtek, 19 Julij 2007 12:33

Tečaj ustvarjanja 2Vedno, ko razmišljate o nečemu in ste prepričani, da boste to dobili, imate ves čas samo pozitivne misli. Vidite sebe, kako to že imate in ne skrbite, da bi bilo obratno. Želite imeti, namenili ste se imeti in motivirani ste narediti vse, kar je potrebno, da bi to prejeli.

 
Svetujem vam, da začnete opazovati, kako ustvarjate, kreirate majhne stvari. Začnite razvijati svoje ustvarjalne veščine s stvarmi, ki jih zlahka kreirate. Ko tako vedno bolj zaupate svojim sposobnostim, se lotevate vedno večjih projektov. Ni omejitev v tem, kar lahko ustvarite. Poglejte v preteklost. Človeku, živečemu pred sto leti, bi se zdelo nemogoče, da nam danes stroji operejo posodo in perilo, da se prek računalnika v hipu povežemo s celim svetom in da potrebujemo le nekaj ur zato, da se premaknemo iz enega, na drug konec sveta. Nam pa se vse skupaj zdi  popolnoma normalno in nič posebnega. In vse to je nekoč v preteklosti ustvaril nek poseben, malo »nor« človek. Dovolite si biti takšni tudi vi. Sprostite svoje omejitve in začnite razmišljati o tem, kar bi vas veselilo ustvariti. Kaj bi naredili, kaj bi imeli, s čim bi se zabavali? Vse je možno in vi ste vir vašega obilja. Že tako, da delate s svojimi mislimi, namerami in čustvi, postanete mojster ustvarjanja. Ko človek zazna pot in način ustvarjanja, se odpre neizmernim možnostim, ki čakajo, da se pojavijo v snovni podobi.

Vsi ustvarjamo, vsak sleherni trenutek dneva. Kolikokrat se vam je rodila ideja, navdušila vas je in potem, ko ste se spomnili, da nimate denarja, da bi jo realizirali, ali pa ljudi, ki bi vam pomagali in ne vem še česa, je vaša ideja v vas zamrla in pustila sled žalosti in praznine. Seveda, če pa ste podlegli svojim preteklim bolečim čustvenim vzorcem, ki ste jih posvojili ob preteklih neuspehih in zmotah. Poglejte športnike. Vsi vemo, kdo je Brigita Langerholc,  Primož Kozmus, Marija Šestak, poznamo njihove uspehe. Koliko pa je bilo pred tem neuspehov? Kolikokrat so zgrešili, slabo tekli, skakali? Pa jih je to potrlo, so zaradi tega nehali trenirati? Nak! Kar te ne ubije, te še okrepi, pravi znan pregovor in ta trojica počne enako. Ravno zato so uspešni. Uspeh je, da se ne predamo ob težavah, oziroma, da težave  razumemo kot primer poti, po kateri ne velja več koračiti, pač pa zaviti na novo pot in ne, da jamramo, da recimo nikoli ne bomo zmogli nečesa narediti.

Misel postane stvar. Zapomnite si. Zato si od sedaj vedno predstavljajte, da so vaše misli magnet in ta magnet k vam privlači dogodke, stvari, izkušnje, ljudi. Vse okoli vas je nekoč bila le misel v glavi nekega človeka, šele potem je postala realnost v snovni obliki. Vaše misli ustvarjajo kalup tistega, kar je kreirati in vaša čustva dodajo energijo stvarjenju. Če so čustva boleča – strah, dvom …, bo kreacije konec, še preden bo ugledala luč sveta. Če pa so misli pozitivne, se bo kreacija premaknila z bliskovito hitrostjo. Močnejša čustva imate, hitreje ustvarjate. Osredotočite se na tisto, kar imate radi in to boste privlačili v svoje življenje. Ravno zato vedno razmišljamo samo o tem, kaj hočemo in nikoli o tem, česar nočemo. Če razmišljamo o tem, kaj nočemo, bomo ravno to, kar nočemo, privlačili k sebi. Nikoli ne bomo dobili tega, kar hočemo tako, da se bomo bali ali pa sovražili nasprotje tega. Razmišljati moramo pozitivno, saj le misli te vsebine privlačijo k nam to, kar želimo. Še manj pa se predajajte malodušju, ko prepoznate svoje negativne misli, kajti tako jim dajete še več moči. Sprejmite jih in jih opazujte kot opazujemo majhnega otroka, ki ne ve, kaj je prav in kaj ne. Torej, nasmehnite se svojim negativnim mislim in jim pokažite boljši način, zamenjajte jih v trenutku, ko opazite, da mislite na boleč način. Na začetku, je kar veliko dela s tem, polčasi se misli umirijo in začnejo koračiti po novih poteh, po avtocesti ustvarjalnosti in konstruktivnosti. Če se zalotite, da na primer pomislite, da vam nekaj ne bo uspelo, misel zaustavite in jo zamenjajte s tisto, ki pravi: Uspeva mi. Čeprav to še ni realnost, bo ta misel v vas vzpodbudila toliko pozitivne energije, da bo le ta premaknila vse skupaj v resnični uspeh. Zagotavljam vam, da bo tako, saj deluje v vseh primerih. Če vam ne, postanite pozorni prav na sleherno misel in ujemite tisto, ki vam kot tat jemlje dobre priložnosti iz rok s tem, ko vas prepričuje, da ste zguba, ali da nečesa ne zmorete.


Torej, ustvarjalnost in uspeh se začneta v glavi. Tam postavimo temelje. Ne pozabite pa, da je treba tudi delovati. Vendar, če delujete tako, kot sem opisala v teh dveh sestavkih, potem se zagotovo premaknete in marsikaj ustvarite z lahkoto in v rekordnem času.

Še nekaj prekrasnih orodij, ki vam bodo pomagala misliti pozitivno. Postavite svetlobo v svojo vizualizacijo. Skratka, predstavljate si, da je v vaši sliki fizična svetloba. Vadite tudi tako, da negativne misli zbrišete, ali pa jih vidite, kako se topijo. Ta trenutek pomislite na nekaj, kar si že dolgo želite. Potem pa izberite tisto misel, ki pravi, da tega ne morete dobiti. Izberite eno misel. Sedaj si predstavljajte, da se ta misel topi, ali pa, da jo zbrišete s krpo, ali pa jo postavite v balon in naj odleti k Stvarniku, da jo bo preobrazil v svetlobo. Naredite karkoli, samo naj ta misel izgine. Sedaj ustvarite misel, ki trdi, da to, kar si želite, lahko dobite. Obkrožite jo s svetlobo, predstavljajte si, da vam nekdo s prekrasnim glasom bere to misel neprestano. In sedaj še ustvarite mentalno podobo, kako prejemate to, kar želite. Naj bo ta vizualizacija tako živa, da imate občutek kot, da to stvar čutite, vonjate, vidite. Naj bo ta podoba velika, v njej stojite. Moč pa je v ponavljanju, saj se tako ta misel naseli v vašo podzavest in tam ostane za vedno. Tako osvojite postopek ustvarjanja, kreiranja.

In postanete stvarnik.

Zaenkrat še z majhno začetnico, le šef lahko nosi veliko.      
 
VARJA
VARJINA SPOROČILA
KNJIGE
ČLANKI
PRIJAVA NA NOVICE
POVEZAVE

© Skrivnosti d.o.o. oblikovanje Nina Rupel
izdelava spletne strani Tomyco d.o.o.
Kazalo strani