DOMOV
Tečaj ustvarjanja 3
Četrtek, 26 Julij 2007 12:34

Tečaj ustvarjanja 3Kako vam gre? Poskušate, ali samo berete in zmajujete z glavo? Vam je uspelo kaj ustvariti s pomočjo načina, ki sem ga opisala v prejšnjih dveh sestavkih? Ko sem spomladi z vami delila poskus, kako jajce postaviti tako, da stoji pokončno brez opore, je bilo podobno. Ogromno se vas je odzvalo in uspelo vam je narediti to, kar smo pred tem mislili, da je nemogoče. Mnogi pa ste se samo zabavali ob branju. Kakorkoli, oboje je prav. Vsak naj naredi tako, kot mu paše.

Ker naše misli ustvarjajo realnost, ki jo živimo, lahko tako, da se naučimo misliti na neomejen način, ustvarimo še boljše življenje. Takšen način razmišljanja vzpodbudi kreativnost in razširi naše zmožnosti, pripelje k nam priložnosti in nam končno dovoli, da imamo več česarkoli. Razširiti svoj način razmišljanja pomeni razviti domišljijo. Domišljija nam je bila dana ravno zato, da presežemo omejitve, v katerih živimo. Z domišljijo ustvarjamo nove stvari. Naša domišljija lahko potuje kamorkoli po svetu in lahko ustvari kar koli, pa naj bo še tako neverjetno. Razvijate jo tako, da vedno pomislite: Kaj bi bil najboljši možen rezultat, ki se lahko zgodi? Ko pomislite na tega, se prisilite, da pomislite še na boljšega. Razmišljajte na veliko, razširite svoje cilje. Zahtevajte več, kot mislite, da lahko dobite. Igrajte se z novimi idejami in ne mislite, da morajo te biti nekaj posebnega. Predstavljajte si sebe, kako imate vse, kar želite – odlično službo, denar na banke, prekrasno razmerje. Potem si še predstavljate, da tako živijo tudi drugi. Torej, če si želite več strank, si predstavljate, da jih dobite in hkrati jih dobijo tudi vsi ostali, ki jih potrebujejo. To nas bo naučilo, da je obilja dovolj za vse na svetu.

Čustva za temi mislimi pa so tista, ki določijo hitrost v kateri ustvarjate. Če si res želite nekaj, bo prišlo hitreje kot, če ste samo mlačni v svojem razmišljanju. V sebi ustvarite navdušenje.

Vaše sanje se uresničujejo.

 Želja ustvariti nekaj novega, pa naj bo to nov kos oblačila, večji znesek denarja, nov avto ali hiša, pride tudi zato, ker ste pripravljeni doseči nekaj več in s tem tudi izkoristiti svoje potenciale. Mnogi pa zmotno mislijo, da bodo te ali takšne stvari, zapolnile njihovo življenje. Dodale življenju novo kakovost. Recimo mislijo, da bi večja količina denarja ustvarila občutek varnosti in gotovosti. Temu ni tako. Celo obratno je. Večja količina denarja mnogokrat v ljudeh vzpodbudi še več strahov. Zato je, preden začnemo ustvarjati, potrebno delati s temi kakovostmi. Za vse, kar mislimo, da bi večja količina denarja v nas vzpodbudila,  

So kakovosti, ki jih je treba razviti v sebi preden pridemo do večje količine denarja. Šele tako postanemo magnet do tega, kar želimo.

 Sledi še vaja.

Izberete miren, prijeten kotiček, se umirite, zaprete oči in se sprostite. Nekajkrat vdihnete in izdihnete in začnete z vajo vizualizacije. Najprej v mislih izberete nekaj, kar želite imeti. Pomembno je, da verjamete, da lahko to prejmete. Razmišljajte pozitivno o tem in namenite si to stvar imeti. Lahko je majhna stvar, vsota denarja, esenca neke kakovosti, kot je notranji mir, radost, veselje, ljubezen … karkoli. Bodite specifični glede opisa, razmišljajte o vseh detajlih. Naj bo predstava o tej stvari v vašem umu čim bolj živa. Lahko tudi izberete simbol, ki predstavlja to, kar želite. Potem pa si predstavljajte, da je v vas vir energije. Predstavljajte si navoj ali spiralo okoli sebe. Ta spirala ali navoj se začne blizu vašega solarnega pleksusa in se širi nad in pod vami. Potem začnite iz vašega centra v to spiralo pošiljati energijo, ki kroži po navojih. Ustvarili ste magnet iz svoje energije. Ponovno pomislite na to, kar želite privleči v svoje življenje in začnite privlačiti k sebi. Lahko si predstavljate, da prihaja v vaše roke, ali pa, da jo vidite okoli sebe. Ko se vaš magnet iz energije širi in privlači, se začnite ukvarjati z dogodki, ki so potrebni, da stvar dobite. Zagotovo bo potrebno storiti nekaj korakov proti temu. Vse to počnete dokler ne začutite kot, da se je nekaj zaključilo in potem tudi začutite upad energije. Energija se gradi, raste in potem tudi upada. Zato vizualizirate samo dokler se počutite dobro.  

Vajo izvajate dokler lahko vizualizirate navoj ali spiralo okoli sebe. Če ste sposobni občutiti kako se energija gradi in potem upade, ali pa začutiti kot nek »klik«, ko je konec, ali pa imeti občutek zaključitve nečesa, potem pomeni, da ste začeli proces privlaka tistega, kar ste vizualizirali. Uporabljajte to vajo kolikokrat želite, ni omejitev. Občutili boste, da je kdaj energije veliko, drugič manj. Včasih bo vaš navoj velik, drugič manjši. To ne pomeni, da slabo opravljate vajo, pač pa nakazuje na koliko energije potrebujete vložiti v to, da se nekaj manifestira. Zato eksperimentirajte. Pomembno pa je zadrževati samo pozitivne misli o tem, kar privlačite in potem tudi prejmete. Včasih se stvar pojavi tudi v drugačni obliki, kot si predstavljamo, predajte se temu, verjetno je bolje za vas, da ima takšno obliko.

Pustite se presenetiti temu, kaj vse lahko ustvarjamo z energijo. Predvsem pa se zabavajte med postopkom in spoznali boste, da je ustvarjalnost nekaj najlepšega, najlažjega in najbolj zabavnega na svetu.

Poleg tega pa človeka napolni z energijo svetlobe.

In potem luč vlada v svetu.
 
VARJA
VARJINA SPOROČILA
KNJIGE
ČLANKI
PRIJAVA NA NOVICE
POVEZAVE

© Skrivnosti d.o.o. oblikovanje Nina Rupel
izdelava spletne strani Tomyco d.o.o.
Kazalo strani