DOMOV
Utop utopi utopijo
Četrtek, 25 Februar 2010 13:08

Objava : 30.08.2007

Občutite željo, da bi poenostavili svoje življenje, živeli mirneje, se ustalili, uživali v naravi in v majhnih stvareh? Se želite znebiti vsega, kar vas boli? Ste začutili močno željo, da bi popolnoma spremenili svoje življenje, delali nekaj čisto drugega, se preselili drugam? Si želite, da bi bili bistveno bolj fleksibilni ali pa svobodni?  Hrepenite po notranji umiritvi?
Če tako, potem občutite nove energije. Občutite to, kar je namen teh novih energij. Te, višje energije, pa lahko hkrati, ko gradijo nekaj novega, ustvarjajo tudi turbolence, če jih ignorirate in zanemarjate svoje notranje glasove. Te energije lahko s seboj pripeljejo velike priložnosti ali pa izjemne težave, odvisno od tega, kako plavate z njimi. Mnogi zavračajo spremembe. Nekateri se počutijo nesposobni, da bi zaplavali s tokom, ki vnaša novosti v njihovo življenje. Celo poskušajo umiriti tok s tem, da se predajo alkoholu, drogam, pretiranemu delu, pretiranemu ukvarjanju s športom. Lahko, da se prenajedajo, ali pa postijo, zavračajo hrano in podobno... Nekateri vztrajajo na starem, čeprav ugotavljajo, da je vse skupaj samo še trpljenje. Spet drugi se upirajo novostim tako, da kritizirajo, sejejo dvom in skepticizem. Potem je veliko takih, ki so se odločili, da bodo padli do dna, do konca, preden bodo odprli duri in novim energijam dovolili vstop v svoje življenje.


Kakorkoli, vsak od nas živi po svoje in vse, kar doživlja, je rezultat njegovih dejanj, odločitev, mišljenj in ne karme. Če se ne odpremo in ne zaplavamo s tokom novih, višjih vibracij, bomo imeli vse težje posledice. Vedno hujše nam bo. Ne bo minilo tako kot je prej, kar samo od sebe. Tega ni več. Si, ali pa nisi in pika.
V novi energiji seveda.  
Ne želim vas strašiti, samo naliti čistega vina in vas vzpodbuditi, da stopite v svetlobo in naredite drugače. Če ne marate svoje službe, imate težave s kakšnim svojim razmerjem, ali če živite v okolju, ki vas ne podpira …, vsega tega se bo treba lotiti in spremeniti preden, bo to samo od sebe spremenilo vas. Boleče seveda. Kajti ta, nova, višja energija, vedno vzpodbuja vse, kar je nerazrešeno. V to področje trči kot komet in razdira, če se tega sami prej ne lotimo. Ko pa se lotimo v skladu s filozofijo pozitivizma, ta energija pomaga in v trenutku razreši tako, da je dobro.
Če ste ravnokar stopili na pot duhovne rasti in se teh energij še ne zavedate ali pa jih ne občutite, preprosto bodite pozorni na različne svoje potrebe. Kaj želite, po čem hrepenite, kaj potrebujete? Poiščite pot zato, da prepoznate svojo hrepenečo notranjost.
Ko energije višje vibracije vstopajo v našo dimenzijo življenja, nastajajo viharji in motnje, tiste življenjske seveda in ne vremenske. Torej, če se vam dogajajo stvari za katere izgleda, da jih ne morete nadzorovati in vaše življenje postaja vse težje, potem bi bilo morda dobro, da prepoznate svojo intuicijo in ji prisluhnete. In seveda delujete v skladu z njo. Ne zadrževati stvari, ki zapuščajo vaše življenje, zaupajte, da vas nič ne bo zapustilo razen, če namesto tega prihaja nekaj novega.  
Čas drvi.
Zato se morate zavedati vsake izbire, ki jo naredite. Velike spremembe ne prihajajo zaradi velikih korakov, pač pa iz zbira majhnih dejanj. Vsaka majhna izbira določi smer vaše glavne poti. Zato bodite pozorni na sleherni trenutek, na vsako čustvo, ki ga občutite, na misel, ki se vam porodi v glavi. In če zaznate, da ima vse to predznak bolečine, zaustavite in zamenjajte. Kakor, da bi menjali ploščo. Zaustavite misel in jo nadomestite z novo. Takšno, ki bo potrjevala to, po čemer hrepenite. Misel pa mora imeti pozitivni predznak, sicer boste samo še  potrdili bolečino.
Če ravnokar doživljate nekaj sila bolečega, potem se zavedajte, da je nastalo zato, ker morate spoznati nekaj v sebi, s čemer delite bolečine, čeprav se tega tudi približno ne zavedate. Ne pozabite, nihče ni kriv ali nedolžen, nihče ni slabši ali boljši, nihče ni popoln. Torej, samo smo. Vsi smo ljudje prekrasni v svoji popolni nepopolnosti, rojeni zato, da delamo napake in da se potem na osnovi teh napak naučimo narediti drugače – boljše in predvsem brez bolečin.
Če bomo končno le spoznali, da nas nihče ne napada, nam noče nič žalega in o nas ne razmišlja zaničevalno, bomo lažje komunicirali med tem, ko bomo reševali nekaj, kar je za nas boleče. Če bi se naučili odkrito podeliti z drugim kar nas žuli brez, da bi ob tem v sebi proizvajali za celo tovarno čustev razdora, jeze, zamer, krivde, strahu in podobno, potem ne bi bilo vojn, ne v nas, še manj med nami, med narodi, državami. Ne bi bilo nestrpnosti, poniževanj, ničesar. Bili bi le ljudje, vsak popoln v svoji nepopolnosti in med sabo popolnoma različni, čeprav enaki. Unikati, ki se ne bi bali pokazati drugemu svojo drugačnost in ki bi spoštovali drugačnost drugega, ga ne obsodili, ozmerjali in ponižali.
Dežela utopije?
Ne!
Stvarnost, ki se še prehitro približuje.
Prehitro?
Da, zato pa tako trpimo. Preden vstopimo, moramo spremeniti v sebi prav vse, kar ne paše v to deželo. Če ne, ne bomo dobili vstopnega vizuma.
In kje bomo potem?
V peklu?   

 
VARJA
VARJINA SPOROČILA
KNJIGE
ČLANKI
PRIJAVA NA NOVICE
POVEZAVE

© Skrivnosti d.o.o. oblikovanje Nina Rupel
izdelava spletne strani Tomyco d.o.o.
Kazalo strani