DOMOV
Viharji
Četrtek, 21 Junij 2007 12:31

ViharjiPrav vsak od nas se sooča s preizkušnjami, ki so sila naporne in neprijetne. Soočamo se s sencami, pred katerimi smo v preteklosti bežali, ali pa to še vedno počnemo. Hudo mi je, ko vam moram povedati, da bo še huje, naše sence nas ne bodo spustile iz rok, dokler se z njimi ne bomo soočili in jih dokončno odpravili. Letošnje poletje bo pasje, kar se tega tiče. Vse skupaj se bo stopnjevalo in nadgrajevalo, septembra bo celo nastopil kaos, če prej ne boste uredili tisto, kar vas peče, kar običajno zanikate, potiskate v stran, s čemer se ne soočate ali pa razumete kot, da ste v redu in da to ni vaš problem. Vse to je tu in noče stran.

Tisti ljudje, ki se še ne soočajo prav nič s seboj in življenje razumejo kot splet naključnih dogodkov, sebe v redu, drugega pa kot agresorja, bodo živeli še v hujšem peklu kot mi, ki se že oziramo po tem, da se opazujemo in se znamo oceniti tudi takrat, ko ne delujemo v skladu s svetlobo. Njim bo šlo za las. Zato bodo še bolj napadalni, agresivni, nemogoči. Mešalo se jim bo. Tudi zato, ker jim bo šlo prav vse narobe. Ko divjajo viharji, se nihče ne more skriti pred njimi.   

Rada bi vas opozorila na to, da bi upiranje vsemu temu, povzročilo še hujše probleme in težave. Nič se ne da storiti razen, da se predamo in sprejmemo te izkušnje kot priložnost za rast. In se vržemo na glavo v vrtinec. Morje je ta trenutek razburkano za vse nas. Ne glede na to, kaj smo že naredili, ali kaj nameravamo. Prav vsi plavamo v istem razburkanem morju energij. Morda se razlikujemo po tem, da nekateri znamo bolje in hitreje plavati, ali pa se dvigovati in spuščati skupaj z valovi, ki prihajajo nad nas. Ne glede na naše sposobnosti, preteklo znanje ali delo, ki smo ga opravili, je morje vseeno razburkano. Viharji divjajo vse okoli nas. Morje se peni v vsej svoji mogočnosti in prevladi. Nikjer ni otokov, na ketere bi se rešili, ni rešilnih čolnov, prekooceank ni niti najmanjše blazine ali plavajočega kosa lesa, za katerega bi se oprijeli.

Morje divja.

In mi plavamo v njem. Eni bolje, drugi slabše.

Nekaterim morje jemlje moči. Mnogi se že utapljajo, pa vseeno morje še naprej divja. In mi smo del morja. Plavamo mimo različnih ljudi. Vidimo njihove borbe za življenje, nekateri izgubljajo boj, ker so se predali. Peščica jih je, ki se je odločila pomagali utapljajočim, čeprav je to zelo nevarno. Saj veste, utapljajoči lahko reševalca potopi. Zato mora reševalec utapljajočega prijeti drugače, za vrat, za lase, ga celo udariti, da utapljajoči za kratek čas izgubi zavest in le tako ga lahko reši. Zgodi se tudi, da reševalec še ni izkušen in da nima dovolj moči, zato opeša tudi sam, saj je morje vendar razburkano in besni. Potem se mora odločiti, ali bo tvegal življenje obeh ali pa bo rešil le sebe. Zavestno se mora odločiti, zavestno mora izbrati.

In tako zavestno se odločate in izbirate tudi vi. Od teh vaših izborov in odločitev je odvisno vaše življenje. Česa se izogibate in upate, da vam ne bo treba rešiti ali urediti in da se bo samo? Kaj bi najraje pozabili? S čim se ne morete sprijazniti? Kaj vas že stoletja boli?

Česa ne razumete?

Dihajte. Vdihnite globoko in izdihnite. Še enkrat, saj veste, da plavanje v razburkanem morju vzame moči.

Vse, kar je treba početi je, da se odrekate bolečinam, ki jih občutite in čisto vseeno je, kakšen je vzrok. Pomeni, tudi če vas napadajo kot besni psi, vas ponižujejo, vas zmerjajo brez razloga… odpovedati se je treba lastnim zameram, jezi, strahu, žalosti … ter vse skupaj opustiti iz svojega sistema. Ko se umirite, ohladite in občutite nevtral, ponovno razmislite o situaciji in takrat delujte. Takrat se postavite zase, se odločite za korake, za delovanje, za to, kaj boste storili, da se vam kaj takega ne bi dogajalo več. Odločitev je vaša, tudi nadaljnji koraki so samo rezultat vaše odločitve in potem je in bo v redu. V redu zato, ker delujete brez senc v sebi. Zamere, jeza, strahovi so namreč bolečine, ki povzročajo viharje. Ko se jim odrečete, delujete v skladu s svetlobo tudi, če se nečemu uprete ali jasno pokažete svojo mejo.
 

Želim, da bi vam uspelo. Predvsem pa, ne upirajte se tem preizkušnjam. Sprejmite jih kot priložnost za rast in potem zagotovo delujte. Delujte tako, da tudi če je situacija nemogoča, naj bo vaša komunikacija mogoča – umirjena, jasna in odločna. Razložite drugim sebe. Podelite z njimi vaše občutke in ne pričakujte, da vam bodo delali usluge. Nihče vam jih ne bo, le sami si lahko namenite najboljšo uslugo – to, da poskrbite zase.

In vihar bo minil, sploh, če boste delovali v skladu s svetlobo svoje duše. In ne pozabite v svojem srcu zaprositi za pomoč. Dana vam bo, vendar le takrat, ko boste nekaj v tej smeri, ukrenili tudi sami.

Bog z vami.   
 
VARJA
VARJINA SPOROČILA
KNJIGE
ČLANKI
PRIJAVA NA NOVICE
POVEZAVE

© Skrivnosti d.o.o. oblikovanje Nina Rupel
izdelava spletne strani Tomyco d.o.o.
Kazalo strani