DOMOV
Vzeti v strah
Nedelja, 15 November 2009 15:55

Kaj občutite ob spremljanju dnevnih novic? Koliko svetlobe se širi ta trenutek? Se bojite  recesije, ali pa tega, da boste zgubili službo, denar, zaslužek? Saj veste, da imate izbiro. Zakaj raje ne izrabite te priložnosti zato, da iz trenutnih senc širite svetlobo; da strah, ki trenutno vlada v svetu spremenite v rast. Vsaj zase, saj imate izbiro, že pred leti ste se odločili zanjo.
Vsak človek se v tem trenutku počuti kot, da stoji na robu nečesa. In res je tako. Človek je pred tem, da se zgodi veličasen dogodek. Toda kaj, ko je rob nečesa, ki ga ta trenutek zaznavamo, v umu zaznan kot nevaren prepad. Pred nami so težki časi, preizkušnje bodo od nas terjale, da se bo treba vreči v ta prepad, če bomo hoteli v deželo raja. Naš um pa slednje razume kot nevarnost, kot pogubo, ne vidi možnosti, da bi bilo drugače. Našemu umu prepad predstavlja nevarnost, kjer lahko izgubi življenje.
Strah.


Videli boste temo. Videli boste jezo, obup, bolezni, nesreče, žalost, depresije, nemoč… Vse to boste videli in čutili. Tudi ta trenutek čutite strah. Saj nam vendar napovedujejo težke čase in naš um kar avtomatično zavibrira v stavku: »Kaj pa, če bom ravno jaz tista, ki mi bo spodletelo?« Tudi če se s tem nočete soočiti ali pa popolnoma zanikate, preverite, če se globoko v sebi počutite prijetno, ali vas tišči in vam nekaj stalno nagaja. Čeprav nimamo pravega vzroka za strah, ta trenutek obstaja. Je entiteta energij, ki plava po svetu.
Poglejmo v strah, v zlobo, v negativnost, v temo.  Je to nekaj, česar se moramo bati? Odgovoriti z da na to vprašanje, bi bilo enako kot trditi, da je naša desna roka, s katero pišemo in jemo pozitivna, leva pa negativna. Je bela barva boljša od črne? Če ne bi bilo bele in črne, potem tudi siva ne bi obstajala in tudi strah je le izbira. Izbira, kako vidite svet, ali pa čas v katerem trenutno živimo. Ta isti strah je lahko tudi priložnost za nov vstop, je kot nova vrata skozi katera vstopamo v čisto nov svet, v svet novih priložnosti in možnosti. Točno o tem danes govorijo mnogi ljudje, ki so res iz nič ustvarili bogastvo in obilje. Ti ljudje se že v preteklosti niso dovolili ujeti v strah, pač pa so krize videli kot priložnosti za graditev novih načinov, sistemov, delovanja. Ta trenutek je pred nami ravno taka priložnost. Daruje nam možnost, da se znebimo starih miselnih vzorcev, s katerimi smo se v preteklosti omejevali in z njimi v svoji glavi obravnavali denar, zaslužek, obilje.
Ko spremenite pogled na te stvari, lahko zasijete v novi energiji, ki vas povede v raj na zemlji, kjer vlada vsakovrstno obilje.
Strah je omejitev, omejitev je kot tema, tema pa je le pomanjkanje svetlobe. Ko vsako jutro prvi žarek sonca posije v noč, se ta v trenutku spremeni v zarjo in nebo se pobarva v vse odtenke rdeče. Čudež?
Ne, jutro. Takšno je v resnici življenje in če so se nekateri odločili, da živijo samo ponoči, je to njihova izbira.
Tudi, ko sonce kraljuje na nebu brez oblačka, če proti soncu usmerite svojo dlan, se bo zarisala senca. Je ta senca negativna? Poglejte kako sence za svoje delo uporabljajo slikarji in fotografi. Oni iz senc ustvarjajo umetnine.
Tema in senca nam podarjata priložnost, da zasijemo skozi njih. Sta le sredstvi, skozi katere opazimo to, kar v nas še ni presvetljeno. Zato zgrabite te težke čase za roge in začnite uporabljati veščine ustvarjalnosti, ki so jo različni avtorji že pred leti začeli širiti med nami. Tudi na našem tržišču je veliko draguljev v obliki knjig in delavnic, s pomočjo katerih se lahko učite kreativnosti in alkimije spreminjanja senc v svetlobo, privlaka radosti v življenje.
Seveda le, če boste to izbrali.
Še vedno ste vi tisti, ki izbirate. Lahko izberete strah, ali pa priložnost za rast.
Izbira je vaša.
Odgovornost tudi.

V gozdu se je razvedelo, da je medved naredil seznam gozdnih živali, ki jih bo pojedel. Ko je to izvedel volk, je odšel do medveda: "Medved, ali  lahko pogledaš v svoj seznam, če sem na tvoji listi, da me snedeš?"
Medved pogleda: "Hmmmm...jap."
Volk: "Medved, mi prosim daruješ en mesec časa, da se poslovim od svojih sorodnikov in prijateljev?"
Medved: "Ni problema."
In res se volk poslovi od svojih dragih in ko se čez mesec vrne, ga medved v trenutku požre.
Naslednja za črno listo izve lisica. Vpraša ga enako kot volk in zgodi se ji isto.
Naslednji izve zajec. Ravno tako se odpravi do medveda preveriti novico. Medved mu potrdi, da je na njegovi listi in zajec ga vpraša: "Medved, a me lahko prosim odstraniš z liste?" Medved: "Ja, seveda, ni problema."

Da, zdravilo proti tej vrsti strahu, ki ta trenutek vlada na svetu  je radost, veselje, smeh.
Optimizem.
 
VARJA
VARJINA SPOROČILA
KNJIGE
ČLANKI
PRIJAVA NA NOVICE
POVEZAVE

© Skrivnosti d.o.o. oblikovanje Nina Rupel
izdelava spletne strani Tomyco d.o.o.
Kazalo strani