DOMOV
Želje
Četrtek, 25 Februar 2010 13:20

Objava: 10.05.2007

Ko ljudi sprašujem po tem, kaj si želijo, mi pogosto postrežejo z odgovorom, ki boli, čeprav jih sprašujem po lepem. Pogosto začnejo takole: dovolj mi je tega odnosa, nočem biti  debela, nočem kaditi, nočem se prepirati, želim si to in to, ampak že v naprej vem, da je  nemogoče in podobno.
Sedaj pa pomislite, ko ste tako sami tarnali nad nečim in razpravljali o tem, kaj nočete, kolikokrat se je zgodilo, da ste potem dobili tisto, kar ste v resnici hoteli?
Zapleteno? Niti ne. Če ste tarnali nad tem, da ste predebeli, ste potem postali vitki? Če ste tarnali nad svojo službo, ste dobili boljšo? Sklenili ste, da se nočete kregati, mar sedaj živite v miru in v spravi? Jokali ste nad svojo usodo in se pritoževali, da nočete biti bolni, ste zato ozdraveli?


Ne, kajne?
Če namreč razmišljate o tem, kaj nočete, ne bo rešitve. Boj z negativnim je izguba in ne deluje. Deluje samo pozitivna misel, poleg tega pa ima vsaj stokrat večjo moč, kot jo ima negativna. Pomeni, da ko se osredotočimo na pozitivno plat svojih želj, že samo s tem ustvarimo temelj realizacije te želje. Torej, spremenite svoje stavke v: želim biti vitka, želim živeti v miru, želim si takšno in takšno službo, zato bom prejela takšno plačilo in imela bi takšne sodelavce in podobno.
Misel namreč ni nekaj, kar nima učinka in vpliva. Vsaka misel postane stvar in zato negativne misli privlačijo negativne izkušnje, pozitivne misli, pa pozitivne. Tako preprosto je. Poleg tega, pa ne gre samo za energije, pomemben element je tudi naša podzavest, ki vidi v slikah. Ko zavestno rečete: nočem zboleti, to razumete, kajne? Pomeni, da hočete biti zdravi. Vaša podzavest pa vidi v podobah, torej vidi bolnega človeka, besedice ne pa ne vidi, ker ni njene podobe. Zato vaša podzavest zgornjo trditev vidi kot, da hočete zboleti in ko ta stavek ponavljate pogosto, vas podpre. In zbolite.
Noro, kajne.
Ampak deluje. Deluje v vsakem primeru. Potopite se v svoj spomin in preverite. Pa naj vas ne postane strah, prosim. Razumite vse to kot dobro priložnost. Priložnost za spremembo in za rast. Kajti tisto, na kar ste pozorni, raste. Če ste pozorni na pozitivno, bo to raslo v vašem vrtu življenja. Če ste pozorni na bolečino, bo ta kraljevala. Vse to je vaša energija in ta gre ven v vesolje in privleče nazaj k vam enako. Če se osredotočite na bolečino, na to, kar nočete, potem k sebi vlečete ravno to, kar nočete. Poiskati morate pozitivni pol vaše bolečine, se zasidrati tja in potem se bo vaša želja uresničila.
Pozorni bodite na svoje misli, ustavljajte jih, ko vas povedejo v negativno in destruktivno razmišljanje. In ne pozabite, čeprav sem na teh straneh to najmanj že stokrat poudarila: vloga
žrtve, je negativno razmišljanje. Nihče ni žrtev nikogar, vsi smo sami odgovorni za vse, kar se nam dogaja. S tem ne trdim da zavestno hočemo zboleti, ali pa biti okradeni, napadeni. To se nam zgodi zato, ker nas je tega strah in potem samo o tem razmišljamo, namesto da bi se naučili opuščati, sproščati in zdraviti strahove. Ker o tem razmišljamo, to potem k sebi privlačimo. Zagotovo pa ne smemo zanikati tisto, kar nočemo, česar nas je strah ali nam ni všeč. Ne, to bi bilo najslabše. Morate se zavedati vsega tega, le, da izbirate raje pozitivno plat. Ko naletite na nekaj, kar boli, pomeni, da je to vaše polje dela in to pozdravite in opustite. Če pa se boste vrteli okoli tega kot se mačka okoli vrele kaše, potem se boste zagotovo poparili. Prišlo bo. Če pa si boste rekli, da se na primer zavedate, da je vaše telo bolno, se pa ta trenutek in za vedno odločate za zdravje, ga privlačite k sebi in zaupate, da se vaše telo že zdravi, ob vsem tem še občutite pozitivne občutke, veselje in radost da je tako, potem bo zagotovo  bolje. Krenili boste na pot, ki vas bo vodila proti zdravju.
Torej, prav vse lahko dosežete in vse lahko postanete, pomembno je le, da razmišljate pozitivno, tudi in predvsem, ko vas nekaj hudo boli.
Mimogrede, nekateri ste me spraševali, če se me da dobiti na spletnih straneh. Po novem se me da, pokukajte.

 
VARJA
VARJINA SPOROČILA
KNJIGE
ČLANKI
PRIJAVA NA NOVICE
POVEZAVE

© Skrivnosti d.o.o. oblikovanje Nina Rupel
izdelava spletne strani Tomyco d.o.o.
Kazalo strani