DOMOV
Ženska energija
Četrtek, 14 Junij 2007 12:30

Ženska energijaŽenska energija je mehka, je energija združevanja, dopuščanja in sprejemanja. Oddaja razumevanje, toplino in privlači. Če bi ženske v resnici zmogle živeti in oddajati te energije, bi naše življenje bilo čudovito. Žal pa smo  postale kopija moških. V mnogih primerih še slabše, postale smo agresivne, dominantne, spremenile smo se v ledene princese.

Ženske energija je pretočna svetloba, čisto bivanje, je notranji aspekt stvari, je kot ocean, ki se ne individualizira ali diferencira v posamezna morja.

Sedaj pa si predstavljajte, da se ženska energija začne zavedati določenih premikov v njej sami. Zave se nemira, želje po tem, da bi posegla ven iz sebe, presegla svoje meje, se premikala aktivno, usmerjeno, naravnano na cilj, produktivno. Čuti potrebo po samostojnosti in neodvisnosti in vse to, kar čuti, je moška energija.

Ta ples v nas, ples moške in ženske energije prinaša s seboj realnost, v kateri živimo.

Smo srečne, zapolnjene, nežne, sočutne, razumevajoče, smo kot varen pristan, v katerega se želi skriti nesrečen pomorec? Ali pa smo hladne, odbijajoče, ledene, jezne, besne, frustrirane, nesrečne, nemočne, zmedene kepe zlepljene bolečine in odbijamo vse, kar se nam približa?


Kaj smo postale? Kateri je naš položaj, kaj pričakujejo od nas, kaj si pravzaprav znotraj nas v resnici želimo?

Biti uspešne, sposobne, neustrašne, hladne …?

Ali pa ravno obratno.

Rečeno je bilo, da je končna realizacija vsakega od nas in edina resnica, ki obstaja: JAZ SEM. It ti dve preprosti besedi sta v resnici mistična mantra, v kateri se prepletata oba aspekta energij. V besedi JAZ se skriva moška energija, v besedi SEM pa je začarana ženska energija. Oba aspekta plešeta popolni ples, ples harmonij. Iz preteklosti pa poznamo samo konflikt med obema. Najprej smo namreč morali spoznati vsako od energij posebej, zaznati samo en del jin  jang kroga. Vsak od nas je zaznaval samo svojo resnico in drugemu dokazoval, da je le ta resnica edino prava. Mistično združenje obeh energij je bilo pozabljeno in ti energiji sta si postali nasprotni kot bela in črna barva. Bistvo pa je, da kot v znaku jin in jang, v beli najdemo sled črne in obratno. V moškem del ženske energije in obratno. Zaradi tega  nezavedno raziskujemo nasprotni aspekt od tega, ki nam je bil dan ob rojstvu. V sebi odkrivamo, kako se občuti energija, ki nam ni bila dana ob rojstvu. Tako jasno želimo  izkusiti ta pol, tako poudarjeno, da pozabimo na svojo energijo. Na svoje bistvo in poslanstvo.

In potem ženska postane moški in obratno.

Ne po spolu, pač po počutju, delovanju, ravnanju, občutenju … in s tem se ranimo. Ženske gremo celo tako daleč, da v sebi zatiramo, dušimo, uničujemo, mutiramo svojo žensko energijo. Počnemo pač tisto, kar so stoletja in tisočletja pred tem počeli moški z nami ženskami. Dokazujemo se, borimo, tekmujemo za položaje in nagrade. Ne vemo, da vse, po čemer hrepenimo, lahko posežemo ali dobimo tudi z žensko energijo. S tisto, ki je hranljiva, nežna, mehka, sočutna in ustvarjalna. In tiste, ki to znajo so super uspešne. Poleg tega pa neverjetno privlačne, karizmatične in zabavne. Zato, ker se v sebi počutijo dobro. Počutijo se izpolnjene in prijetne. V sebi čutijo mir in strast hkrati. So izpolnjene.


In seksi. Ne glede na to, koliko so stare, kako izgledajo, koliko otrok imajo, kaj počnejo …

Vse to namreč doseže v njih mehka ženska energija. Energija srca in ne glave.

Čas je, moje dame, da se spomnimo te energije. Da jo prikličemo v življenje. Da ji namenimo poglavitno mesto v svojem življenju. Čas je, da se spomnimo, kdo smo. Čas je, da pridemo v stik s svojo pravo energijo. Čas je, da opustimo dominantno energija, ta energija je moška energija. Ko to storimo, ne pomeni, da se predamo. Ne, ni mišljeno tako. To, kar želimo in po čem hrepenimo zmoremo bolje in učinkoviteje doseči z žensko energijo.

Eden največjih duhovnih izzivov je, da se lotimo pozdraviti rane v nas. Razumeti in podpreti moramo ranjenega notranjega otroka. To je duhovna pot in ne, da znamo meditirati in se povezovati s kozmičnimi nivoji.

Moške in ženske energije so se potisnile na dno v izjemno dolgem boju za prevlado. Obe se bosta dvignili in to skupaj, kajti ena ne more obstajati brez druge. Prišel je čas, ko je ženska energija pripravljena, da se dvigne kot Feniks iz pepela. Iz pepela preteklih poniževanj, represije in zaničevanja. Moški to že zaznavajo in mnogi sprejemajo, le mi ženske tega še nismo storile.

Čas je napočil, ljube dame.
 
VARJA
VARJINA SPOROČILA
KNJIGE
ČLANKI
PRIJAVA NA NOVICE
POVEZAVE

© Skrivnosti d.o.o. oblikovanje Nina Rupel
izdelava spletne strani Tomyco d.o.o.
Kazalo strani