DOMOV
Vas stresa stres?

Stres...Je zvest spremljevalec sodobnega, ne samo podjetnega človeka. Današnje podjetje je generator napetosti, znano je, da v podjetju stres občutijo vsi, tako delojemalci kot tudi delodajalci. Je zahrbten sopotnik, prikrade se sprva v majhnih odmerkih, nato ukoreninjen v človeka, hitro raste. Vpliva na naše počutje, zdravje, spanec in medsebojne odnose. Najbolj pa napade človekovo kreacijo in sposobnost dobrega dela.
Človek pod stresom je tako pod vplivom svojih lastnih strahov in jeze in tak ne more biti ustvarjalen. Delo pa seveda mora biti narejeno, zato se ljudje pogosto silimo in žal za orodje dela spet uporabimo prav stres. Zjutraj težko vstanete? Potem se vam po glavi začnejo poditi misli o tem, da boste zgubili službo, do tega, da bo šef spet siten in nemogoč …


Skratka, že takoj zjutraj občutite napetost in ta vas šele prisili, da delujete. Nekateri ljudje sploh ne morejo delati normalno, če niso pod vplivom stresa. Vse to seveda deluje tudi na privatno življenje, saj stres vedno pušča neprijetne posledice. Bi se raje naučili delovati drugače? Predvsem se v sebi počutiti dobro, kajti to je mogoče. Sploh veste, da se da živeti, biti ustvarjalen in produktiven brez, da občutite stres? Morda ne veste, da je človek, ki ne občuti stresa, bolj živ, strasten in uspešen?

Delavnice se nadgrajujejo. Vsaj štiri so potrebne za to, da zaposleni začnejo dosegati uspehe. Za vsako podjetje posebej pripravimo načrt izobraževanja in seveda ustrezno ponudbo.

Kako se soočiti s stresom?

1.1. Pregled ciljev

Osnovni cilj tega projekta je, seznaniti ljudi o pomenu, moči in negativnem vplivu, ki ga ima stres na njihovo življenje. Hkrati predstaviti nekaj preprostih in izjemno koristnih metod sproščanja napetosti. Sproščeni ljudje v življenju namreč dosegajo boljše uspehe. Da bi stres pozdravili, potrebujemo korenito spremeniti sebe. Ta proces je dolgotrajen in odvisen od posameznika, ne samo od metod in načinov sprememb. Za popolno življenjsko spremembo je potrebno spremeniti način razmišljanja in s tem posledično tudi ravnanja in čustvovanja. Uvodni seminar predstavlja uvid in začetno samopomoč.

1.2.Vsebina seminarja

I. Splošni del, ki vsebuje:
Definicija stresa Uvod v čustveno inteligenco

II. Posebni del, ki vsebuje:
Preproste metode premagovanja stresa
Dihalne metode
Metoda Noesiterapija
Vodena sprostitev

2. Uvodni seminar z naslovom Kako se soočiti s stresom traja tri ure.
 
VARJA
VARJINA SPOROČILA
KNJIGE
ČLANKI
PRIJAVA NA NOVICE
POVEZAVE

© Skrivnosti d.o.o. oblikovanje Nina Rupel
izdelava spletne strani Tomyco d.o.o.
Kazalo strani